Et kort portræt af mig, Anton Raundahl:

Jeg er født i 1949, og voksede op på en gård i Tvis, tæt ved Holstebro i Vestjylland. Allerede som lille var jeg meget interesseret i dyr, og den interesse har præget mig lige siden.

Især kvæget har en stor plads i mit hjerte. Det startede vel hjemme på gården. Der er ikke noget som at mærke en nyfødt kalv sutte på hånden, eller at stå i den lune stald en vinterdag og strigle en ko, efter at der er fodret, muget og strøet, og man bare hører køerne stå og gumle på halmen.

Jeg blev ikke selv kvægavler. I stedet studerede jeg matematik og biologi på universitetet, og jeg har undervist i over 40 år på VUC, hf- og stx-niveau. Et rigtig dejligt arbejde, som jeg dog måtte stoppe med i december 2018 for at have tid til at gøre bogen færdig.

Jeg er også rigtig glad for bøger og for sprog, så gennem årene har jeg samlet på kvægbøger fra det meste af Europa, ligesom jeg på ferierejser altid har forsøgt at få indblik i, hvordan det nu var med kvæget på feriemålet. Blandt andet har jeg besøgt flere avlere af Texas Longhorn i USA, været på dyrskue i Costa Rica, og jeg har tilbragt en eftermiddag på en støvet farm for kamptyre i Spanien.

Generelt jeg har altid været glad for fagbøger med masser af illustrationer. Dem kan jeg tage frem igen og igen. Og det var da også, da jeg sad og kiggede i en ny fransk ko-bog, at det slog mig: “Hvorfor har vi ikke nogen nye bøger om køer i Danmark? Måske jeg selv skulle prøve at skrive én”.

Anton Raundahl og barnebarnet Clara på vej ud for at kigge til naboens røde køer.

På vej ud for at se på naboens køer i 2016, sammen med barnebarnet Clara.

Hvis du vil læse mere om bogens indhold, så klik her.